top of page

FISKE

På Frønningen er det muligheter både for fiske i Sognefjorden og i ferskvann. I fjorden kan man fiske etter torsk og lyr og en god del annet. Da det ofte er mye småhval (nise), sel (kobbe) og oter, samt en og annen spekkhogger, i tillegg til mye forskjellig sjøfugl, som lever av fisken, må en regne med å ha en viss tålmodighet for å sikre seg middag. Ofte er det store stimer med makrell der om sommeren. Bruk av trollgarn kan være effektivt. Det blir fanget en god del krabbe og hummer.

 

I juni og juli kan man oppleve både at både laks og sjøørret svømmer langs land. Oppe på Frønningplatået er det flere fiskevann, med etterhvert fin ørret. Ved Frønningvannene, 700 moh, drives det aktivt med kultivering for å få opp fiskestørrelsen. Dette tjernet ligger i urskogpregede omgivelser. Det er skogsbilvei frem til området. Her kan det være fint å fiske fra kajakk eller båt, men også fra land, gjerne med vadestøvler. 

 

I skoggrensen oppe på ca 900 moh ligger fremspringet Slompen. Et meget naturskjønt område, hvor det også er et fint fiskevann. Det er også mulig å fiske i Sagelven, som er en fin elv å vandre langs, selv om det er typisk mindre fiskestørrelse der. 

bottom of page