top of page
20150720_204357.jpg

TUR

Vi kan tilby forskjellige aktiviteter knyttet til lokal historie, natur og kulturlandskap. Arrangementene våre er av ulike slag med alt fra innendørs omvisning i herskapelige omgivelser til jakt- og fiskeutleie og guidede turer i storslått vestlandsnatur. 

Et arrangement kan bestå av enkel omvisning på hovedgården, med eller uten matservering. Ute har vi samlingen av gamle hus som Knut Rumohr flyttet hit fra steder i Sogn, de fleste fra Frønningen. Her ligger også hans private hjem hvor han produserte de fleste av sine arbeider. Huset eies i dag av Knut Rumohrs enke. Det er også mulig å rusle rundt i hagen rundt hovedhuset og beundre de velbygde steinmurene og flotte, gamle trær og planter. Inne i hovedhuset tilbyr vi omvisning i de tre flotte og autentiske stuene fra år 1900 i tillegg til et av de gamle soverommene. I to av stuene henger noen av Knut Rumohrs malerier. Etter særskilt avtale er det mulig å få se flere verker. 

Det er også mulig å få omvisning på den gamle plassen Nyborg som ligger nedenfor gården Stølen. Det er mulig å gå hit til fots fra hovedgården ved å følge den gamle veien langs Sagelva som kalles Sagabakkene. Veien slynger seg bratt opp lia i mange hårnålssvinger. 

Våningshuset på Nyborg står som det ble bygd i 1850, og var en av favorittplassene til Knut Rumohr. Stuene i hovedhuset kan også leies til møteaktiviteter og selskapeligheter. Spisestuen har sitteplass til 30 personer. Matservering er mulig, men må avtales spesielt. På to ulike steder i fjellskogen er det store gapahuker med plass til 15-20 personer. Her er det muligheter for grilling og enkel matservering etter avtale.

Vi kan også tilby guidede turer i skog, fjell og kulturlandskap på gamle veier og stier.  Vi kan skreddersy opplegg etter ønske og behov, for eksempel kombinere flere av tilbudene våre. 

bottom of page